Ferietyper

Charterferie

Charterferier er ofte meget børnevenlige. Her er der mulighed for at hygge ved poolen eller lege med børnene på stranden. Og så kan man også trække sig tilbage på hotelværelset, og lade børnene sove middagslure m.m.. På charterferier kan man være heldig at børnene finder legekammerater i samme alder som dem. Derudover har børnene også mulighed for at slå sig fuldstændig løst, lege og larme, da der ofte er områder dedikeret til børn. Charterferier er meget praktiske med små børn, men kan måske blive lidt ensformigt for ældre børn/teenagere medmindre de virkelig elsker at bade og slikke sol. Hvis man rejser til et andet land for at få den autentiske stemning, så er det nok ikke en charterferie man skal på, da det nærliggende område som oftest er meget ‘turistet’. Derudover kan der være rigtig MANGE mennesker, så hvis man ønsker lidt mere privatliv, kan det fx være en idé at leje et hus/lejlighed i et mere lokalt område.
Men charterferier er en genial måde at komme ned i gear og nyde varmen og hygge med familien.

Afslappende, Liggestole, Pool Side

Campingferie

Campingferier er super hyggelige, og hvis man har campingvognen i forvejen, så koster det som oftest lidt færre penge end nogle af de andre ferietyper. Derudover er det en perfekt måde at ‘ryste’ familien sammen på, og virkelig være nærværende og bruge tid med dem man elsker. Campingferier er ideelle at tage børn med på. Alt efter hvilken campingplads man er på, er der som oftest legepladser, strand eller pool, minigolf og andre sjove aktiviteter. Det gode med campingferier er, at man har bil eller autocamper, så man kan stadig ‘bevæge sig rundt’ i det område man er i. Så har man mulighed for at komme rundt til lokale steder, samt større byer. Man har altså mere frihed og muligheder for at gøre hvad man vil på campingferier. Derudover har man jo sit eget lille transportable hjem med sig, så børnene kan snuppe sig en middagslur når de er trætte, eller kan sidde indenfor og tegne, spille spil eller hvad de nu har lyst til. Denne ferietyper passer godt til mange forskellig aldre, men i nogle tilfælde vil man dog opleve, at børnene måske er blevet så store at de hellere vil være hjemme, end at bruge to uger i en campingvogn med sine ‘irriterende’ forældre. Teenagere kan faktisk være den gruppe af ‘børn’ der er sværrest at have med på campingferie. 😉

Vwbus, Camping, Camper

Storbyferie

Storbyferier er mega fede på mange punkter, men især kulturelt. Det er måske også en ferietyper der passer bedre til børn i en lidt ældre alder, da de rent faktisk kan nyde byen og lære meget af sådan en type ferie. På storbyferierne har man rig mulighed for at lære en masse om byen/landets historie hvis man tager på museer. Derudover kan man virkelig finde noget utroligt lækkert mad, tage på markeder og købe fede ting. Man kan selvfølgelig tage børn i alle aldre med på sådan en ferie, men det er nu rart med børn der selv kan gå, og især børn der kan gå langt, medmindre man har bil eller god mulighed for offentlig transport eller har taget klapvogn. Så på storbyferier kan man have alle aldre med, men de passer især godt til de ældre børn.  

By, Solnedgang, Arkitektur, Bybilledet

Interrail

Interrail er især velegnet til større børn, der også selv kan bære noget bagage. Interrail er en god måde at opleve lokale områder af et land på. Derudover kan man som regel få en lidt billigere ferie ud af det. Når man har børn med på interrail, gælder det om at tage det lidt med ro, og tage det i børnenes tempo. Det er også en god idé, at prøve at strukturere ferien så meget som muligt hjemmefra, så børnene har en god forståelse om hvad der kommer til at ske. Her er det også vigtigt at pakke ting, som børnene kan beskæftige sig med, så de kan underholde sig selv, hvis der er lang ventetid til fx en togafgang. Det som sagt godt med børn der selv kan gå, da det er tungt at slæbe på både børn og bagage. Hvis man dog har små størrelser med, er det helt ideelt med en bæresele, så man kan rende rundt med dem på ryggen.

Vandreture, Vandrere, Rygsække


På interrail kan man møde nogle fantastiske mennesker, og komme helt under huden på et ‘fremmed’ land. Man kan virkelig lære meget om en anden kultur, ved at tage på interrail. Børnene kan også tilegne sig en viden, som de ikke lige får fra geografibøgerne i skolen. Men allervigtigst er det, at man ikke må være bange for at tage på interrail med sine børn. Det kan blive en helt igennem fantastisk og lærerig ferie!   

Eksotiske ferier

Eksotiske ferier er ufattelig spændende at være på. Ved de eksotiske ferier gælder der mange af de samme ting, som ved de ovenstående ferietyper. Der kan dog være lidt flere ting man skal være opmærksom på. Derfor er det uhyre vigtigt at have undersøgt ferien inden man tager afsted. Der er måske behov for visum eller særlige vaccinationer. Det giver også mere ro, hvis man har undersøgt rejsen ned til mindste detalje. Flyturene på eksotiske rejser er som oftest meget lange og med mellemlandinger, så det er vigtigt at have pakket en taske til flyet med de mest nødvendige ting. Det kan jo ske at ens flyafgang er forsinket, så det kan være en god idé at have pakket ekstra tøj, og andre praktiske ting som fx bleer og vådservietter i håndbagegen, så man har det i nærheden. Hvis man har små børn med kan det være en god idé at have en let klapvogn med eller en bæresele alt efter barnets størrelse.
Husk nu for guds skyld at nyde rejsen, også selvom den måske ikke altid er lige sjov. Tag en dyb vejrtrækning og tæl til ti, og husk på at ferien har en ende! Når nu man er afsted, så er det vigtigt at lære sine børn så meget man kan om den kultur man er kommet til. Og prøv selv at lær lidt ord på det sprog der er i landet, det viser nemlig at man har respekt for folket i landet. Derudover er det et must at tage ud og besøg lokale områder. Og så skal man selvfølgelig prøve at smage nationale madretter! Alt i alt så kan man rejse med alle slags børn. Det handler egentlig om, om man tør at tage så laaangt væk hjemmefra. Derudover er der flere ting som skal koordineres med små børn, men hvis man har mod på det, så gælder det bare om at springe ud i det!

Familie, Mole, Mand, Kvinde, Børn, Glad, Ferie, Silhuet

Husk nu at nyde rejsen, også selvom den måske ikke altid er lige sjov. Tag en dyb vejrtrækning og tæl til ti, og husk på at ferien har en ende! Når nu man er afsted, så er det vigtigt at lære sine børn så meget man kan om den kultur man er kommet til. Og prøv selv at lær lidt ord på det sprog der er i landet, det viser at man har respekt for folket i landet. Derudover er det et must at tage ud og besøg lokale områder. Og så skal man selvfølgelig prøve at smage nationale madretter! Alt i alt så kan man rejse med alle slags børn. Det handler egentlig om, om man tør at tage så laaangt væk hjemmefra. Derudover er der flere ting som skal koordineres med små børn, men hvis man har mod på det, så gælder det bare om at springe ud i det!